PRAVILNIK ARMA2 SRBIJA KLUBA

Podforum namenjen za prijem potencijalno novih članova ArmA2 & ArmA3 Srbija Kluba, kao i instruktore Kluba

Moderator: Petar

PRAVILNIK ARMA2 SRBIJA KLUBA

PostPosted by Petar » January 20th, 2012, 3:41 am

Image


PRISTANAK O REGISTRACIJI NA FORUM I PRAVILNIK KLUBA


Prilikom registracije na forum ArmA2 i ArmA3 Srbija Kluba pristajete na to da ne postavljate nikakve pogrdne, nepristojne, vulgarne, klevetničke, odvratne, preteće, seksualno orijentisane postove ili bilo kakav materijal koji ne poštuje zakon vaše zemlje odnosno zemlje gde je ovaj forum hostovan kao i druge Međunarodne zakone. Takodje da biste se registrovali morate biti stariji od 14 godina. Ukoliko se ustanovi da ste dali lažne informacije o vašim godinama ili da ste mladji od propisanih 14 godina bićete odmah banovani budući da spadate u kategoriju krivično neodgovornih maloletnika. Ukoliko prekršite neki od zakona rizikujete da odmah budete banovani i zauvek izbačeni, uz obaveštenje vašeg Internet provajdera o tome. Za vaše postove na ovom forumu odgovorno ste samo vi i niko drugi od članova foruma odnosno kluba obzirom na individualnu odgovrnost koja proističe iz zakona. Registracijom na forum prihvatate da forum administrator ili forum moderatori imaju prava da uklone, izmene, pomere ili zatvore bilo koju temu bilo kada i ukoliko to budemo smatrali potrebnim. Sve što uradite kao član kluba, bilo da se radi o modu, modelu, addonu, skinu, teksturi, grafičkom dizajnu, slici, amblemu ili bilo čemu sličnome postaje vlasništvo kluba i nesme da se koristi od strane bilo koga ko nije član kluba ili u komercijalne svrhe. Kao korisnik slažete se sa svim prethodno pročitanim kao i to da informacije o vašoj Ip adresi, vašem provajderu ili mail boxu koje unesete bude sačuvana u našoj bazi. Ove informacije neće biti prikazivane trećim licima bez vašeg pristanka, ali će postojati u bazi podataka kako bi odgovornost zbog neprikladnog sadržaja bila individualizirana. Ukoliko budete poštovali pravila našeg kluba i foruma onda ste dobro došli da se na istom ponašate kao kod svoje kuće. Poštujte druge članove foruma kao što bi želeli da oni poštuju vas. Zabranjeno je vredjanje drugih članova kluba po bilo kom osnovu! Nakon registracije obavezno pročitajte PRAVILA PONAŠANJA NA FORUMU.


Važno obaveštenje: Svi postovi koji se ne budu držali zadate teme koja je označena u naslovu biće obrisani bez bilo kakvog upozorenja. Ako imate problema sa instalacijom ArmA2 ili ako ne znate gde da da pronađete igricu, ili imate bilo koji drugi problem vezan za ArmA2 pitajte na Team Speaku nekog od starijih članova za pomoć, a ne da forum opterećujete nepotrebnim temama i postovima. Forum treba koristiti u korisne svrhe, a ne u dokolicu, ubijanje dosade ili mlaćenje prazne slame! Hvala unapred.


Image

PRAVILA PONAŠANJA NA FORUMU


1. NAJSTROŽE je zabranjeno svađanje i prozivanje na nacionalnoj, verskoj, ili nekoj drugoj osnovi, 2. VELIKA SLOVA nisu dozvoljena kada se otvara nova tema, velika slova su dozvoljena samo kao naslov unutar posta. Svaki post započinjite prvim velikim slovom, isto važi i za slova posle tačke, a pogotova za lična imena ili nadimke drugih članova. Pokažite da ste pismeni i da niste lenji. Koga budem ispravio više od 3 puta biće u moderatorskom režimu tako da mu se postovi neće videti minimum nedelju dana ili dok ih ne odobrim! Ovaj forum treba da liči na nešto a ne na svinjski obor prepun nepismenih ili lenjih svinja! 3. Zabranjeno smaranje MODERATORA na PRIVATNE PORUKE kao i rasprava sa njima vezana za vodjenje foruma. Zbog toga članovi kojima je nickname na forumu upisan belim slovima nemaju više mogućnost slanja privatnih poruka, već samo članovi ArmA2 Srbija Kluba kojima je nickname upisan crvenom bojom. 4. Zabranjeno je koristiti razne debilne boje koje se slabo vide, dozvoljeno je korišćenje samo bele boje ili bolda kada želite nešto da naglasite! 5. Zabranjen je OFFTOPIC, 6. Zabranjeno je prekomerno korišćenje smajlija jer to izgleda onda na haos, a ne na red! 7. Zabranjeno je otvaranje vec postojecih tema. Ukoliko niste sigurni da li vec postoji to sto vas zanima koristite opciju SEARCH 8. Zabranjeno je sve što je inače zabranjeno zakonom! To ne moram posebno da naglašavam, al' eto spomenuto je. 9. Dozvovljeno je psovanje, ali umereno, ko nije opsovao nikada u životu taj laže ili nije normalan, a i živi smo ljudi, bitno je da psovke nisu upućene nekome. 10. Zabranjeno je pisanje čitavog teksta velikim slovima, jer predstavlja galamu i vikanje, takođe posle zareza i tačke obavezno napravite razmak a ne da zarez ili tačka budu slepljeni sa tekstom jer čitav tekst zbog toga nepregledan i izgleda slepljen. Naučite i da pišete jezikom kojim govorite!

11. Gledajte da ne otvarate postove jedan odmah iza drugog ukoliko se radi o istoj stvari (imate opciju da editujete sopstveni post i da ubacite to u isti), 12. Avatar mora koliko toliko imati veze sa vojnom tematikom i mora biti obavezne veličine 140#170 piksela (kada postanete clan MP kluba dobijate stalni avatar vaseg lika iz igre). Novi članovi koji nisu stavili svoj avatar posle nekoliko postavljenih postova biće upozoreni da to uradi ili će im biti ubačen avatar od strane adminstratora. 13. Slika koju ubacujete u post NESME biti sira od 690 px i NESME biti neprimerenog sadrzaja koji vredja moral ili ličnost. 14. Zabranjeno "citiranje" (opcija QUOTE), posta koji je neposredno iznad. 15. Zabranjeno je imati više naloga na forumu (automatski ban svih naloga i IP adrese). 16. Zabranjena je PIRATERIJA, kao i reklamiranje, i ostavljanje bilo kakvih SPAM linkova na forumu. 17. Vodite racuna u koji sektor postavljate teme (nemojte temu u kojoj pisete npr. o specifikaciji tenka da postavite u topik Kreiranje i razvoj i tome slilčno. 18. Sve sto vam nije jasno ili ne znate gde treba da postavite temu ili post, pitajte u temi SVAŠTARA, 19. Na forumu je dozvoljen ISKLJUČIVO Srpski jezik, ili eventualno Engleski ukoliko se radi o članovima foruma iz inostranstva. Možete pisati i ćirilicom i latinicom. 20. Kada postavljate link obavezno je da ga insertujete u tekst jer je tako forum pregledniji, čitljiviji i ne vodi neredu i haosu u gomili raznih linkova kada su samo prekopirane URL adrese! Ko se ne bude pridržavao ovog pravila ili drugih ovde pobrojanih pravila biće upozoren, a tri warninga vode do automatskog privremenog bana od 7 dana. 21. Kada pišete ili postavljate neki duži tekst koristite opciju justify kako bi tekst bio pregledniji. 22. Opciju za insertovanje youtube klipova možete koristiti samo ukoliko se radi o ArmA2 ili ArmA3 ili ako se ne radi o tome onda na za to predviđen topik odnosno temu, kao što su npr. interesantni youtube klipovi ili nešto slično. Zabranjeno je postavljanje pornografskih klipova obzirom da ovaj forum posećuju i maloletna lica. 23.Poštujte pravila foruma, jer je to kućni red ovog virtuelnog prostora.

Ukoliko se ne budete pridržavali ovog pravila postovi će vam biti obrisani bez upozorenja od strane administratora.

Kako se umeću linkovi u tekst, youtube klipovi i fotografije pogledajte ovde, sve je lepo objašnjeno.
User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija

Re: PRAVILNIK ARMA2 SRBIJA KLUBA

PostPosted by Petar » January 23rd, 2013, 9:04 pm

PRAVILA PONAŠANJA NA NAŠEM TEAM SPEAK KANALU


Image


IP NAŠEG TS KANALA: 79.175.127.100: 9994


1.) Najstrože je zabranjeno bilo kakvo pojavljivanje na našem TS3 kanalu BEZ posedovanja slušalica sa mikrofononom, ili posedovanja istih ali neispravnih; 2.) Team Speak je program napravljen za verbalnu komunikaciju, zato ne tipkajte poruke nego pricajte; 3.) Zabranjeno "upadanje" u kanale Avala, Beograd, Cetinje, Drina ili Youtube kanal za snimanje dok je u igra u toku! 4.) Zabranjeno smaranje, spamovanje, majmunisanje tipa konstantno upadanje u rec, pustanje muzike preko mikrofona, galama itd; 5.) Svadja preko TS je dozvoljena dok god je vezana za igru (misiju, kreiranje, modelovanje...), ruganje, zajebancija i slične pošalice, sve druge vrste svadja, pogotovo one u kojima se vredja porodica, nacionalnost, verska i etnička pripadnost strogo su zabranjene! 6.) Tokom misije neprikosnoveni prioritet govora ima PRVO vodja misije i mora da se sluša! 7.) Zabranjeno neumereno šetanje (prebacivanje) po kanalima TS-a; 8.) Shodno tacki 2. ovog dela Pravilnika o TS-u, zabranjena je neaktivnost i pasivnost na kanalima, POGOTOVO tokom misije; 9.) Ukoliko ste odsutni koristite AWAY opciju da vas ne bi dozivali k'o ovce po livadi; 10.) Postujte namenu kanala u kom se nalazite, npr. Avala, Beograd su za igranje misija, АrmA 2 Srbija je lobby, postoje kanali za ostale igre itd.


NAPOMENA: Nepostovanje Pravilnika vezanog za Team Speak kanal, biće sankcionisano prvo kick-ovanjem, a ukoliko se ponašanje ne promeni ban-ovanjem sa ARMA2 Srbija TS3 kanala, što automatski znači isključivanje iz MP igranja u nasoj zajednici. Banovani igrači na TS serveru nisu automatski banovani i na forumu, ali mogu biti kažnjeni i na taj način shodno odluci Administratora. Ban na TS je uvek privremen, osim ako se radi o nekim težim slučajevima asocijalnog ponašanja (širenje dezinformacija, klevetenje, vredjanje, provociranje, omalovažavanje i tome slično). Ban na forumu moze biti privremen, a može biti i stalan i neotklonjiv! Dokle god se budete držali navedenih pravila sve će biti u redu. Hvala na razumevanju. ArmA2 & ArmA3 Srbija Klub.Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija

Re: PRAVILNIK ARMA2 SRBIJA KLUBA

PostPosted by Petar » January 25th, 2013, 1:53 pm

DISCIPLINSKI PRAVILNIK A2SM & A3SM KLUBA
(uređuje pravila ponašanja pre, tokom i nakon igranja, kao i sankcije za kršenje tih pravila)

Pravilo br. 1 je dolazak pripremljeno i informisano za igranje ugovorene misije - disciplinska sankcija za nedolazak pripremljen na server i igranje dogovorene misije koja je najavljena na forumu bez potrebnih dodataka t.j addona (ako su potrebni, tipa mapa odnosno ostrvo i tome slično) će se sankcionisati na sledeći način: uskraćivanje prava igranja te misije i nemogućnost pristupa serveru dok se misija ne završi. Razlog uvođenja sankcije za kršenja pravila dolaska pripremljen na server je da bi se izbeglo večito čekanje i natezanje sa onima koji dolaze nepripremljeni za misiju i onda se isti čekaju po 15 ili 20 minuta koliko ujedno vremena ostali gube i ispaštaju zbog njihove nezainteresovanosti da prate forum koja sa sobom povlači njihovu neinformisanosti i dolazak piripremljeno na ugovorenu misiju. Pred igranje svake misije obavezan je briefing na team speaku kao i nakon završetka debriefing. Isto važi i kada se igraju dinamičke misije (nakon svakog izvršenog zadatka), a iz razloga kako bi se znalo ko šta radi i koja su čija zaduženja tokom igranja.
Pravilo br. 2. za igranje svake misije je da se vojno-evidenciona specijalnost odnosno uloga u igri kao i učestvovanje u misiji mora prijaviti na temi koja je postavljena na forumu vezano za tu misiju. Prednost imaju prilikom prijave za uloge oni kojima se VES poklapa za ulogu za koju su se prijavili. To znači da ako neko ima u VES-u upisano "snajperista" da on ima i prednost prilikom izbora tog slota, naravno samo ako se prijavio za misiju, od npr. onoga kome u vojnoj knjižici stoji npr. pilot ili vozač. Razlog ovog pravila i sankcije za nepoštovanje istog je da bi se izbegle stalne rasprave, a samim time i gubljenje vremena, ko će biti na kom slotu (ulozi) i ko će koje oružje dužiti tokom igre. Sankcija za neprijavljivanje za na to predviđenu temu (topik) je neigranje te misije. Isto važi i za kašnjene za tu misiju.
Pravilo br. 3. Obavezno je funkcionisanje ACRE radio veze za sve članove ArmA2 Srbija Kluba. Neispravnost medjutim, ako se član uredno prijavio za misiju i ima sve potrebne dodatke (addon-e), a ipak iz nekih tehničkih razloga mu ne radi ACRE komunikacioni sistem se kažnjava time što će mu biti zabranjeno da govori tokom misije, jer ga čuju i oni koji su kilometrima daleko kao da je pored njih. Ako član prekrši tu obavezu ćutanja, biće disciplinski sankcionisan udaljenjem sa servera prvo kickovanjem, a nakon toga i banovanjem (ako pokuša da se konektuje ponovo) sa servera u trajanju od jedan dan.
Pravilo br. 4. Svako neposlušnost vodji grupe koji se bira pred početak misije biće sankcionisana tako što će admin servera istog da udalji kickovanjem sa servera, a nakon toga i banovanjem sa servera u trajanju od jedan dan ako isti ponovo pokuša da udje na server. Neposlušnost znači: ponašanje suprotno realnim životnim situacijama koje postoje u borbenim dejstvima, a to je recimo napuštanje formacije, nepridržavanje stava kretanja (svi pognuto, svi lezi, svi puzi, svi stoj, svi pokret i tome slično). Zezanje je dozvoljeno samo u trenucima predaha, ali kroz razgovor i šale (ni na čiji račun) već to mogu biti vicevi, neke dogodovštine i tome slično. Zabranjeno je svako kretanje koje nije primereno realnom životu u igri, a to su: stalno trčkaranje unaokolo, pravljenje namerno i sa umišljajem raznih neprirodnih pokreta tipa da se player t.j igrač-kreten kreće kao da vuče guzicu po podu i da glavu usmeri prema nebu kako bi zbog svoje nezrelosti skrenuo pažnju na sebe, kao i sve ostale gluposti i neprimereni pokreti koje ostalim zrelim igračima ovog simulatora kvare opšti utisak da igraju virtuelni borbeni simulator, već imaju utisak kao da se nalaze u obdaništu ili na neorupsihijatriji sa mentalnim bolesnicima. Samovoljno postupanje u rambo stilu je sankcionisano takođe istom merom.
Pravilo br. 5. Korišćenje sredstava veze za spam i pravljenje druge buke nije dozvoljeno, kao što je neprestano kliktanje ili puštanje muzike u pozadini dok se igra, ili gde mame ili sestre zovu na večeru ili ručak biće sankcionisamo kao pod tačkom 3. i 4. Ovo iz razloga što je igranje ovog tipa igre ozbiljno, a ne usputno kao što je na primer igranje igrica na fejsbuku i ubijanje vremena dok ortaci ne zovu na neko "djuskanje u diskoteku" ili ga čekaju ispred kuće "kod kolima".
Pravilo br. 6. Kretanje sa puškom kada igrač nije u borbi, dakle puškom koja je otkočena, je strogo zabranjeno, jer ista može da opali, otkrije položaj, ubije ili rani saborca u igri i tome slično. Puška sme da se otkoči samo po komandi ili kada neprijatelj pripuca što je inače i realno, a to znaju svi oni koji su služili vojsku i imali svakodnevan kontak sa bojevom municijom. Sankcije za to su kao i pod prethodno navedenim tačkama, kick pa posle i ban u slučaju pokušaja ponovne konekcije na server. Isto važi i za minsko-eksplozivna sredstva koja se nepropisno postavljena tako da povrede saborca ili kada nekome ispadne bomba zato što je ostavio izbor oružja u tom položaju (bombe).
Pravilo br. 7. Svako svadjanje, vredjanje, ili psovanje drugih igrača tokom igranja misije je zabranjeno, jer isto nije primereno. Na server se dolazi tako što se privatni problemi, frustracije i svaki drugi oblik nezadovoljstva sobom ili nečim drugim ostavi kod kuće tako da tokom misije nema lečenja svojih kompleksa na ostalim članovima kluba. Ko ne može da ispoštuje ovo pravilo neka ni ne dolazi da igra ArmA2 sa ostalima, jer će biti najstrože kažnjen, bilo kickom ili banom sa servera, jer drugim igračima kvari igru i raspoloženje, a snosiće posledice za svoje necivilizovano ponašanje i na TS i forumu. To što je neko "ustao na levu nogu" ne bi trebalo da utiče na ostale članove kluba zato što je taj neko loše raspoložen.
Pravilo br. 8. Zabranjeno je ulaziti u popunjene sobe na TS u kojima se igra, a u kojima se na primer igra misija od 12 igrača i svih 12 igrača se nalaze u toj sobi. Ovo je da se nebi smetalo drugima koji već igraju misiju koja je popunjena brojem igrača. Takođe je zabranjeno da se se neko ko ne igra tu misiju, dakle neko ko je pasivan, da se nalazi u toj sobi na TS ako ostali igraju tu misiju. Čak i kada mu je mikrofon mutiran ili je na ''away'' statusu. Takvi treba da se prebace u sobu za odmor ili da ih moderatori TS tamo prevuku, jer nemaju potrebe da budu u tim sobama ako ne igraju, a onda nemaju potrebu ni da slušaju šta se u tim sobama priča. Ako žele da ćaskaju sa nekim neka odu u loby ili neka čekaju tamo dok se neko ne pojavi, a ne da džedže u sobi u kojoj se igra neka misija i tamo smetaju ostalima dok igraju svojim prisustvom ili još gore pričanjem radi neobaveznog ćaskanja samo zato što njima treba društvo za priču ili im je dosadno, a ne igra im se ArmA2. Sankcija je kick, i/ili ban sa TS.
Pravilo br. 9. Pisanje u igri tokom igranja nije dozvoljeno, jer ArmA2 nije pričaonica ili daktilografska služba pa da se tako stenografisanjem kvari drugima mogućnost da se užive u igru i da je igraju normalno bez da su prinuđeni da čitaju tuđe romane po ekranu. Ko ima potrebu da piše dok igra neka piše dok se igra Wasteland ili DayZ jer se ovo pravilo ne odnosi na ova dva moda tako da je tamo pisanje dozvoljeno.
Pravilo br. 10 se odnosi na one koji prave misije, a to je sledeće pravilo da nije dozvoljeno pozvati ostale na igru ako misija nije testirana to jest isprobana. Misija mora imati takav-kakav kraj, a ne da je kraj tada kada neko kaže da je kraj sa "e jebi ga nema misija kraj i sad je kraj". To je vrhunac neozbiljnosti i nepoštovanje drugih i njihvog vremena kojeg oni provedu u igri. Takođe svi trigeri, waypointi i ostalo mora da se isproba u editoru od strane autora misije da li radi i funkcioniše pa tek onda da se misija podigne na server i da je ljudi igraju. Ako neko ima problema oko izrade misije i nekih pojedinosti neka potraži pomoć od drugih kako bi se nešto dovelo u funkcionalni nivo. Ovo sve važi i za muziku koja se ubacuje u misije, a koja se ubaci kao sound fajl tako da se ne može utišati preko options menija u igri, jer muzika treba da ide u music folder misije, a ne sound folder, isto tako da se podesi i u deskripciji (description). Sankcija za prethodno će biti adekvatna i po potrebi. Ovo ne važi ako su se ostali članovi pozvali da isprobaju odnosno testiraju misiju zajedno sa autorom, ali su dužni da to onda i napišu na forumu i obaveste ostale o tome jer imaju pravo da to znaju da li je misija proverena i da radi kako treba, a samim time i mogućnost izbora da li će trošiti vreme na nju igrajući je. Isto po tom pitanju važi i za revive da je ispravan i da radi.
Napomena: Neupoznavanje sa ovim pravilima ne isključuje odgovornost za učinjeni prekršaj! Takođe sva ova pravila su zarad toga da više ne čekamo po 15-20 minuta da se oni neobavešteni koji su došli nepripremljeni na misiju ne čekaju, ili da dodju usred misije i da pitaju šta treba od addona, da se ne gubi vreme na to pre početka igranja, za vreme izbora slotova ili kada igra počne da se ne možemo po 15 minuta ukrcati svi u dva BTR-a, jer u njima nema mesta za sve igrače koliko ih je bilo na slotovima. Pravilnik postoji i zbog sankcionisanja, jer je sistem nagradjivanja pomoću medalja bio nedovoljan po pitanju discipline tokom igranja, a nagrada bez kazne nije bila delotvorna. Ko ne može da igra ozbiljno ArmA2 virtuelni borbeni sumulator kao ozbiljan i zreo pojedinac koji zna šta je timski rad slobodan je odmah da napusti klub, jer je došlo vreme da se konačno stane u kraj nedisciplini zbog kojih ispaštaju oni koji se pridržavaju elementarnih pravila ponašanja! Sistem sankcionisanja po pitanju oduzimanja medalja i ražalovanja skidanjem čina biće implementiran kada se napiše pravilnik o dodeli medalja. Svi članovi kluba će od sada moći da budu samo oni koji su punoletni, a strani članovi kluba će biti udaljeni ukoliko budu sve vreme mutirani na TS (kao do sada) i samo 'vatali zjale po istom, a ukoliko ne znaju Srpski jezik moraće makar da znaju Engleski jezik, jer su u suprotnom beskorisni obzirom da je komunikacija sa njima nemoguća u igri.


Napomena: pravilnik je napisan da bi se poštovao, a ne da bude mrtvo slovo na papiru, već da se primenjuje.Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija

Re: PRAVILNIK ARMA2 SRBIJA KLUBA

PostPosted by Petar » January 25th, 2013, 1:58 pm
PRAVILNIK O DODELJIVANJU UNAPREĐENJA i MEDALJA


Medalje i unapređenja će se dodeljivati u signaturu člana ArmA2 Srbija Kluba po pravilima koja su regulisana ovim pravilnikom. Osnovno pravilo je da niko nema pravo da sebi u signaturu stavlja bili kakve potpise, linkove ili bilo šta drugo, jer signature služe za reputacioni sistem članova =A2SM= kluba iz tog razloga signature moraju biti prazne kako bi se u njih upisale medalje za zasluge članova kluba tokom igranja misija.

Član 1.


Medalju ArmA2 Srbija Kluba može dobiti u signaturu samo onaj koji je član ArmA2 Srbija Kluba. Niko drugi nema pravo stoga da postavlja sebi ili drugome medalju u reputacioni sistem, pogotovo ne onome ko nije član kluba.


Član 2.


Medalje se ne dobiju za odigranu misiju nego za sveopšti i ukupan utisak koji su članovi kluba postigli tokom jednog meseca igranja i dobijaju se na predlog Komande ArmA2 Srbija Kluba, a koju čine petorica članova kluba najviših po činu u datom momentu. Ako ima više od petorice sa istim činom prednost ulaska u komandu ima onaj član čiji je aktivan staž u klubu duži.


Član 3.


Medalje imaju za svoju svrhu da stimulišu igrače ArmA2 Srbija Kluba da budu časni i da se tokom igranja ponašaju u skladu sa pravilnikom o igranju ArmA2 Srbija Kluba, a koji pravilnik ima za cilj da neguje to ispravno ponašanje.


Član 4.


Medalje će se dodeljivati svakog poslednjeg vikenda u mesecu kada će se u adminstratorskoj sobi okuputi članovi Komande ArmA2 Srbija kluba koji će na sopstveni predlog ili predlog vodja misija koje su se igrale predložiti pojedine istaknute članove kluba da medalje dobiju, svaki za svoje ponašanje koje se imali tokom proteklog meseca igranja ArmA2 virtuelnog borbenog simulatora.


Član 5.


Kada pojedini član kluba sakupi u svom reputacionom sistemu 6 medalja (bilo koje vrste ili 6 medalja iste vrste) dobija čin više za pokazane i dokazane zasluge i ispravno ponašanje tokom igranja misija. Svaki onaj član koji je duže od godinu dana bio aktivan u klubu i igranju (u toj protekloj godini), dobija unapredjenje u ćin više (za tu proteklu godinu). Ovo stupa na snagu za odane starije članove odmah i oni se svi unapredjuju u čin vodnika.


Član 6.


Za nečasno ponašanje bilo koje vrste tokom igranja, na forumu, team speaku, član kluba može biti ražalovan u niži čin i mogu mu se zbog nečasnog ponašanja oduzeti sve medalje. Ovo je obvezno za one koji su udaljeni iz kluba iz bilo kog razloga.


Član 7.


Ako koji član tokom igranja misije nehatno povredi saborca ili ga ubije na predlog vodje grupe ili člana komande kluba može biti lišen jedne medalje. Ista ćemu se oduzeti. Ako se desi da je takvo ponašanje bilo učinjeno sa umišljajem pored toga što će biti odstranjen iz igre može trpeti i težu sankciju o kojoj će odlučiti komanda kluba.


Član 8.


Ovaj pravilnik o dodelli medalja i unapređenja stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja na forumu ArmA2 Srbija Kluba i od tada će se i primenjivati. Danom donošenja ovog pravilnika ima se smatrati 23.01.2013. godine.


Napomena: Medalje u signaturu upisuje administracija kluba na predlog komande ArmA2 Srbija Kluba!Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija


Return to ARMA3 SRBIJA KLUB - INFORMACIJE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

© ArmA2 Srbija Klub
Style by Gokinstudio | Free forum hosting by ProphpBB | Software by phpBB | Report Abuse | Privacy
cron