SLIČNOSTI IZ ŽIVOTA SA ARMA3

Ovo je podforum koji prati vesti iz sveta arme i aktuelnih naslova kao što su ArmA2 i ArmA3

Moderator: Petar

SLIČNOSTI IZ ŽIVOTA SA ARMA3

PostPosted by Petar » August 26th, 2015, 2:22 pmNOVO VOZILO
AMERIČKE VOJSKE

Da li ga prepoznajete?


Image

Da je Bohemia Interactiv Studio zaista dalekovida softverska firma i da mnogo vodi računa o trendovima i tokovima vojno-industrijskog kompleksa kao i savremenog naoružanja koje se nalazi ili će se tek naći u standardnoj upotrebi nekih armija sveta, svedoči nam i ova fotografija ispod naslova koju svi armaholici prepoznaju u ArmA3 virtuelnom borbenom simulatoru kao lako oklopljeno višenamensko vozilo pešadije pod imenom "Hunter". Dakle, ArmA3 više nije toliko futuristički naslov obzirom da sva vozila u armi kao i naoružanje postoje ako ne u masovnoh upotrebi, a ono barem kao prototipska vozila, ili vozila koja će tek ući u masovnu upotrebu. Konkretno u ovom našem slučaju vezano za hantera, Vlada SAD odnosno Vojska SAD je potpisala ugovor vredan 6.8 milijardi dolara kojim će HMWWV tj. hamere zameniti ovim novim vozilima koji su po svemu bolji u odnosu na hamere.

Novo vozilo američke vojske u stvarnosti:Novo vozilo kako izgleda u arma 3 u našoj kamuflažnoj šari:Ne samo da nova vozila imaju bolje performanse, nego je odlučujući uticaj imao i oklop koji štiti posadu ovih vozila kako od lake pešadijske vatre tako i od IED-ijeva tj. Improvizovanih eksplozivnih naprava zbog kojih američki vojnici širom sveta ginu. Eto dakle objašnjena zašto kada se vozite hanterom u arma trojci i blizu vas eksplodira IED uglavnom ostanete živi ili u najgorem slučaju sa težim povredama, ali ipak živi za razliku od toga kada hamerom u dvojci aktivirate IED i od vas ostanu samo mrvice biološke materije rasute po putu. Ugovor za izgradnju hantera dobila je firma iz Viskonsina, a vest je objavio i sajt B92 doduše sa pogrešnom fotografijom nekakvih kamiona, ali nama kao iskusnim armaholicima odmah je bilo jasno da firma Oshkosh iz SAD zapravo radi na masovnoj proizvodnji hantera. Inače hanter će ići u više verzija sa ili bez naoružanja, a praviće se i teže oklopljena verzija istog vozila.


ImageImage

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija

SLIČNOSTI IZ ŽIVOTA SA ARMA3

PostPosted by Petar » August 26th, 2015, 2:49 pmKOJA JOŠ VOZILA IZ ARMA3
IMAJU SVOJE BLIZANCE U STVARNOSTI


Image


Da i oružane snage Ruske federacije razmišljaju o budućnosti i osavremenjavanju svojih vozila svedoči nam i ovaj link koji kada posetite dobijate sliku Ifrita iz ArmA3 koju koristi CSAT frakcija iz istomenog arma naslova. Takoznavi "Punisher" je u svemu isti po vizuelnom izgledu sa Ifritom iz A3, a verujemo da je Bohemia Interactiv Stduo vodio računa i o performansama istog vozila kada ga je adoptirao u svoj virtuelni borbeni simulator ArmA3 koji dobija sve više poklonika širom sveta medju starijom populacijom. Da i druga vozila nisu samo plod maštanja game developera iz BIS-a ili fatamorgana neke vidovite Zorke možemo da vidimo i na fotografijama ispod...


Strider u A3 naslovu i u stvarnosti:


Image

Image

I najružnije od svih vozila u ArmA3 na koje smo svi bili alergični kada smo kupili ArmA3 virtulni borbeni simulator je naravno nezgrapni dugački kamion velike nosivosti koji se u armi i stvarnosti zove "Hemtt truck", a koji zaista postoji i koji je odavno već u upotrebi u Afganistanu i drugim mestima i koji je dostupan u svim mogućim kamuflažnim bojama (možete videti preko google searcha kada ukucate na Images Hemtt truck).


Image

Image

Image

Image

Koristeći google search zaista ćete se začuditi da sva vozila iz ArmA3 postoje i u stvarnosti, uverite se sami...Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija

SLIČNOSTI IZ ŽIVOTA SA ARMA3

PostPosted by Petar » September 9th, 2015, 4:09 pmEVO INSPIRACIJE ZA CSAT
FRAKCIJU U ARMA3


Danas nešto gledam fotografije sa kineske parade ponosa, pardon vojne parade (zbunili me oni avioni sa duginim bojama) i gde se jasno vidi digitalna kamuflažna šara na vozilima koja neodoljivo podseća na onu koju imaju sva CSAT (OPFOR) vozila. Čak se vide i katibe iz arma trojke u rukama kineskih vojnika, pa se vidi jasno da je Bohemia Interactiv Studio zaista tražio inspiraciju za novi serijal arme u stvarnosti, odnosno u našem vremenu gde više sve što nam je izgledalo futuristički to više toliko i nije, jer se vidi to i iz prethodnih postova... ko je navikao da na svetskim ratištima gleda na vestima hamera, sada će uskoro ili da kažem ubrzo moći da gleda u vestima i filmovima skoro čitav arsenal vozila, uniformi i oružja iz ArmA trojke. Vidite fotke i sami koliko ova vozila i puške nedoljivo podsećaju na A3.


Image

Image

Image

Ono što mene brine je to, da ako je ArmA2 Chernarus konflikt koji je bio i još uvek traje u Ukrajini, a ArmA2 Operation Arrowhead bio sukob u Afganistanu... da nam vidoviti BIS nešto možda ne saopštava oko 2035. godine, ili možda čak i ranije pa nam priprema naše sive moždane mase za neku blisku budućnost, jer kako stvari stoje izgleda da je mnogo bolje za vidovite ljude da gledaju u piksele nego u pasulj, mnogo je delotvornije... pobogu ljudi 21. vek je.. ko još gleda u pasulj? Tako da toplo savetujem sve "vidovite" baba vange da kupe po lap top, a pasulj zasade.Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija

SLIČNOSTI IZ ŽIVOTA SA ARMA3

PostPosted by Petar » September 15th, 2015, 3:17 pmARMA3 TEMPEST = KAMAZ TAJFUN


Image

Image

Koje go prvi put upalio arma trojku kada je istu nabavio nema da nije rekao makar u sebi kada je video tempest kamion: "Kakvo je ovo odvratno sranje... izgleda previše futuristički?!" ...i tako dok se u armi nije navikao na njega, a onda video vojnu paradu u Moskvi i naravno prepoznao oklopni kamion Tempest iz arme koji se u stvarnosti zove Kamaz Tajfun. Da je kamion zaista i u stvarnosti otporan na municiju iz lakog pešadijskog naoružanja, a bogami i na poneki projektil iz RPG-a možete videti i na linku iznad. Sada znamo zašto je postao omiljeno prevozno sredstvo CSAT frakcije u Wastelandu, King of the Hill-u i Altis Life-u.Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija

SLIČNOSTI IZ ŽIVOTA SA ARMA3

PostPosted by Petar » September 20th, 2015, 12:47 pmNAJUBOJITIJE ORUŽJE U ARMA3
MQ-9 REAPER (PREDATOR B) = GREYHAWK MQ4A


Image

Kako arma 3 simulira stvarnost tako je i amerčka bespilotna letelica za izvidjanje i uništavanje ciljeva na zemlji MQ REAPER ili kako se ranije zvao Predator B dobila svoj pandan i u ovom simulatoru koji se u armi zove Greyhawk MQ4A. U realnosti je ova bespilotna letelica zaslužna za veliki broj uništenih ciljeva, procenjuje se oko 5000 ubistava u ratovima u Iraku i Afganistanu, a u crnim tajnim operacijama nezvanično i u okolnim zemljama, po kojoj je snimljen čak i film po istinitom događaju koji se zove "Good Kill"ili u prevodu "Dobro Ubistvo" čiji trejler možete videti odmah ispod ovog teksta... pri čemu za ovo borbeno sredstvo mogu slobodno da kažem da je jedno od najubojitih borbenih sredstava u celom arsenalu BLUFOR-a u ArmA3.

Image

Toliko sam bio oduševljen učinkovitošću ovog borbenog sredstva da nisam mogao da verujem sopstvenim očima koliko je taj UAV (Unmaned Areal Vehicle = Bespilotna letelica) efikasna u zoni dejstva dok nisam proverio i svoj scor na jednom od servera u ArmA3, tako da mogu da kažem definitivno da je taj test koji sam sproveo u armi zapanjujuće jednak po učinku onome u stvarnosti. O efikasnosti ovog oruđa u armi imam i dokaz, a to je je scor board lista koju možete pogledati ovde, a radilo se o svega nekoliko sati leta, tačnije od restarta do restara servera u vremenu od 18 do 24 časa za koje vreme je broj uspešno neutralisanih ciljeva opravdao sve tvrdnje proizvodjača ovog oružja o njegovoj svrsishodnosti... uverite se i sami...
Ako ste odgledali makar ovaj trejler, ili još bolje kompletan film, onda definitivno vidite koje su prednosti letelica bez posade (dronova) u odnosu na konvencionalne avione i helikoptere sa ljudskom posadom koje se nepotrebno izlažu neprijateljskoj vratri, obaranju i smrti obučenih pilota u čije obuke je uloženo na milione dolara. Za vreme mog testiranja ovog oružja u ArmA3 dron je bio oboren svega nekoliko puta, nakon čega sam trebovao novi, a ono što je najvažnije svi ciljevi su uništeni efikasno i sa daljine ne ugrožavajući moj život što se i može videti na scor listi da nisam poginuo niti jednom za vreme testiranja... znači ekonomski i bezbednosno isplativo!

Image

U ovom postu je namerno povučena paralela izmedju stvarnosti i arma trojke iz prostog razloga da bih svima nama koji već igramo armu, a pogotovo onima koji je nemaju niti znaju šta je arma pokažemo koliko je ArmA3 fenomenalan virtuelni borbeni simulator koji je napravljen za komercijalno tržište pod nazivom PC igre, dok njegov teži rodjak Virtual Battlespace 3 ima redovno svoje mesto u armijama širom sveta za obuku i trening od pilota do običnog mrava pešadinca prašinara. Zato ako volite realistiku, realnost i ratne simulacije obavezno sebi priuštite ArmA trojku jer definitivno vredi svaki evro koji ćete za nju dati, a za one koji žele da ovladaju veštinama upotrebe ove ratne tehnike niže i jedan youtube tutorijal o tome kako se koristi ovo najopansnije oruže u armi.
Do sledećeg javljanja u paralelama izmedju stvarnosti i ArmA3 koji se prate u ovom topiku... vidimo se u armi.Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija


Return to NOVOSTI IZ SVETA ARME - ARMA2 & ARMA3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

© ArmA2 Srbija Klub
Style by Gokinstudio | Free forum hosting by ProphpBB | Software by phpBB | Report Abuse | Privacy
cron