VESTI i NAJČEŠĆA PITANJA - FAQ

Podforum namenjen za prijem potencijalno novih članova ArmA2 & ArmA3 Srbija Kluba, kao i instruktore Kluba

Moderator: Petar

VESTI i NAJČEŠĆA PITANJA - FAQ

PostPosted by Petar » July 1st, 2013, 3:24 pm

VESTI, NAJČEŠĆA PITANJA i ODGOVORI
FAQ - FREQUENTLY ASKED QUESTIONS


ImageNa ovoj temi biće izložena sekcija vesti kao i najčešće postavljana pitanja i odgovori na iste kako bismo uštedeli vreme novopristiglim članovima kluba da sve važne stvari mogu da nađu na jednom mestu kao i da se pravovremeno informišu o najvažnijim stvarima. Očekujemo od članova da prate ovu sekciju vesti kako bi bili u toku sa dešavanjima od značaja za sve nas. Iz tog razloga molimo sve članove kluba i one koji to još nisu da prate ovu sekciju. Hvala.

Kako da postanem član =A2SM= kluba?
Gde mogu da kupim orginal ArmA2 CO?


Potrebno je da prethodno ispunite 4 neophodna preduslova: 1.) Prvi je da se registrujete na naš forum, 2.) Drugi, da imate orginal verziju PC igre ArmA2 Combined Operation, ili makar da imate ArmA2 Operation Arrowhead standalone expanziju. Igru možete kupiti preko online prodavnice Bohemia Interactiv Studija na priloženim linkovima u pobrojanim naslovima, 3.) Treće, da imate minimum 18 godina i 4.) Četvrto, da prođete obuku sa nekim od instruktora ArmA2 Srbija Kluba kako bismo bili sigurni da znate barem osnovne komande u ArmA2 virtuelnom borbenom simulatoru.

Potreban hardver za igranje ArmA2?


Ako nemate računar boljih performansi nemojte se ni truditi da kupite ArmA2 virtuelni borbeni simulator jer je ArmA2 prilično zahtevna. Ukoliko imate slabiju "mašinu" nećete moći ni da pokrenete igru ili ćete prilikom igranja biti na velikoj muci zbog malog broja frejmova i loše grafike (koja to nije ako imate bolji računar). Minimalna konfiguracija za optimalno igranje bi bila sledeća: Procesor sa barem dva jezgra preko 2 Ghz, minimum 2 GB memorije za XP ili ako imate W7 onda je minimum nekih 4 GB. Poželjan je i veći hard disk, barem 80 GB prostora, ali je poželjno i više zbog velikog broja modova koji se igraju. Grafička kartica bi trebala da podržava shader 3 i da ima minimum 512 Mb memorije, ali je poželjno takođe da to bude 1 Gb memorije.

Zašto imati orginal ArmA2?


Često postavljano pitanje je "Zašto moram imati orginal ArmA2 da bih mogao igrati sa vama?" Odgovor na to pitanje je veoma jednostavan. Prvi razlog je zato što je piraterija zabranjena zakonom zbog toga što predstavlja krađu autorskih prava, a drugi razlog je taj što svi dedicated serveri na kojima se igra ArmA2 zahtevaju orginal verziju igre. Svi članovi ArmA2 Srbija Kluba, skraćeno =A2SM= klub, imaju orginalnu verziju igre koju su kupili da bi mogli igrati multiplayer na dedicated serverima. Naravno je da postoji mogućnost igranja i sa piratskim kopijom igre preko simulatora LAN veze (Local Area Network) kao što su Tunngle ili Hamachi, ali su ograničenja u pogledu brzine i protoka podataka, kao i u pogledu broja playera - igrača koji mogu da učestvuju u misiji - obično je ograničenje na maximum 6 ili nešto više (ArmA2 Srbija Klub ima svoj hamachi mash kanal od 32 slota), za razliku od dedicated servera na kojima može istovremeno da igra 50, 100 ili čak 150 igrača. Razumljivo je da je gameplay neuporedivo bolji na tim serverima jer je brzina protoka podataka velika, a frame rate odličan. Naravno da ima nekih servera na kojima je frame rate slabiji, ali to je zbog ili njihove udaljenosti (veliki ping) ili se radi o zahtevnijim modovima. Nama ne smeta ako vi nemate orginalnu verziju igre, ali nećete moći da igrate sa nama na dedicated serverima. Cena od 15 ili 25 eura za kupovinu orginal ArmA2 igre za naše uslove jeste velika, ali ko odvoji toliko neće se pokajati kada bude video koliko mogućnosti pruža ArmA2 virtuelni borbeni simulator. Većina potroši toliko za izlazke tokom samo jednog vikenda, a ArmA2 vam ostaje zauvek i možete je igrati mesecima, ili kao mi onda i godinama.Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija

Re: VESTI i NAJČEŠĆA PITANJA - FAQ

PostPosted by Petar » September 14th, 2014, 8:28 pm

KADA SU TERMINI ZA OBUKU
i PRIHVAT NOVIH ČLANOVA U KLUB?


Da bi se izbegla silna pokovanja (uznemiravanja) na Team Speak-u dok se članovi kluba nalaze u sobama za igru uvedena su dva redovna termina kada će se obuka i prihvat novih članova vršiti, a to su svaki 1. i 15. kalendarski dan u mesecu u vremenu od 20-21 čas kada i kandidati odnosno novi regruti i instruktori imaju vremena da obuku održe i provere znanje regruta u tome da li su savladali osnovne veštine rukovanja oružjem kao i druge komande koje su neophodne za igranje u multiplejeru, jer je multiplejer isključivo timski rad igre. Soliranje je samo za SP!
ZAŠTO NE TREBA DA UZNEMIRAVAM POKOM?


Svako uznemiravanje članova kluba na TS pokovanjem biće sankcionisano prvo opomenom žuti karton a ukoliko se takvo uznemiravnje pokovanjem nastavi sledi i crveni karton odnosno banovanje sa team speak-a pri čemu će TS moderatori i administratori to i napisati kao razlog za ban, jer zbog velikog interesovanja članovi kluba nisu u stanju da nesmetano igraju više ArmA2 i ArmA3 virtuelni borbeni simulator jer su postali žrtve uznemiravanja onih koji su u lobiju. Kada neko od instruktora ili starijih članova kluba bude bio van igre on će se obratiti onima koji su u lobiju.Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija


Return to ARMA3 SRBIJA KLUB - INFORMACIJE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

© ArmA2 Srbija Klub
Style by Gokinstudio | Free forum hosting by ProphpBB | Software by phpBB | Report Abuse | Privacy
cron