Poligon za obuku ArmA2 Srbija Kluba

Podforum namenjen za prijem potencijalno novih članova ArmA2 & ArmA3 Srbija Kluba, kao i instruktore Kluba

Moderator: Petar

Poligon za obuku ArmA2 Srbija Kluba

PostPosted by Petar » July 12th, 2012, 5:55 pm

POLIGON ZA OBUKU ARMA2 SRBIJA KLUBA


Ovde možete preuzeti poligon za obuku ArmA2 Srbija Kluba bilo da se radi o regrutima koji tek treba da prodju obuku ili od strane onih iskusnijih koji kada nemaju društvo za neki ozbiljan multiplayer mogu dalje da uvežbavaju svoje sposobnosti i usavršavaju svoje veštine. Ovaj poligion je kreiran tako da podržava oba doba dana, kako dan tako i noć, možete mu menjati i vremenske uslove, tipa magle ili kiše, ili čak izabrati doba dana (sumrak ili svitanje) tako da od sada instrutkori više neće morati da se smaraju dok drže obuku novim potencijalnim članovima odnosno kandidatima za ArmA2 Srbija Klub.
Šta ovaj poligion sadrži?

Sadrži skoro sve aspekte vezane za pešadijsku obuku, kao što je fizički trening tipa penjanje, puzanje, trčanje itd. zatim vežbe gadjanja iz svog pešadijskog naoružanja koje koristi naša vojska (puške, pištolji, automati, ručni raketni bacači, snajperske puške, mitraljezi i dalekometne snajperske puške velikog kalibra). Takodje poligon sadrži i prostor za obuku i vežbu rukovanja minobacačima, korišćenja ručnih bombi kao i raznih drugih minsko-eksplozivnih sredstava. Pored toga postoji i deo za taktičku obuku gde kandidati treba da uvežbavaju rad u grupi i u parovima prilikom čišćenja objekata od neprijatelja, sa naglaskom na timski rad i medjusobno pokrivanje. Na poligonu postoji i prostor za uvežbavanje korišćenja zaštitnih maski, zatim uvežbavanje šlepovanja vozila, prostor za padobranske skokove i još neke stvari.
Napomena: Svi kandidati koji misle da udju u ArmA2 Srbija Klub dužni su da imaju ovaj poligon u svom multiplayer folderu, a instruktori od sada obuku drže samo na ovom poligonu, jer nije potrebna dodatna mapa za njega, a instruktori će odmah preko TS znati da li neko od kandidata ima ili nema instaliran ACRE mod za komunikaciju, jer onaj ko nema neće moći ni da pristupi ovom poligonu. Zabranjena je bilo kakva izmena odnosno modifikacija ili prepravljanje ovog poligona to jest dodavanje bilo čega bez dogovora sa Adminsitratorom! Poligon je napravljen u nameri lakšeg i kvalitetnijeg održavanja obuke ili daljeg uvežbavanja veština unutar ArmA2 virtuelnog borbenog simulatora.


Administrator wrote:


Preuzmite poligon za obuku odavde:

POLIGON MAPA KOSOVO - TASK FORCE RADIO.zip (3.57MB)
User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija

Re: Poligon za obuku ArmA2 Srbija Kluba

PostPosted by Petar » January 24th, 2013, 2:39 am

NOVI POLIGON ZA OBUKU ARMA2 SRBIJA KLUBA


Image

Treba mi nekoliko dobrovoljaca za testiranje novog A2SM: Poligona na Černarus mapi. Poligon je brutalno urađen, maximalno da omogući instruktorima rad sa novim regrutima, a takođe i ostalima da mogu da vežbaju na njemu gađanje iz sveg naoružanja koje koristi naša vojska, uključujući i topove i minobacače. Takođe poligona ima i misiju koja treba da se izvrši (opciono po želji) kako bi se videlo da li su regruti savladali gradivo sa obuke. U ovo sam uložio više od nedelju dana truda i sigurno efektivno preko 20 sati rada da bi sve bilo tako kako jeste.

Image

Poligon ima u sebi ka što sam rekao i zadatak kako bi se odmah na licu mesta proverilo znanje regruta, a dobija se u centru veze kada radiom iz komande jave koji je zadatak tako da nakon obuke instruktori mogu regrute da povedu do centra veze. Takođe namerno nisu ubačeni markeri kako bi se nakon dobijanja zadatka regruti naučili da koriste busolu i da se kreću po azimutu na zadate koordinate kao što su npr. 139-130 ili 134-119 gde se nalaze radikalni vehabijski teroristi. Takođe bilo bi dobro da pustite regrute da probaju da isplaniraju akciju da vidite kako razmišljaju i da se nauče da koriste i da postavljaju oznake na mapi. Meni je danas Slavko mnogo pomogoao prilikom testiranaj poligona tako da sam mu zahvalan, a čovek ima moju preporuku ako vam bude trebao još jedan instruktor (izražavanje kompletno vojnom terminologijom, kretanje, planiranje akcije, pokrivanje, ma sve... samo reči hvale imam za nejga, izvrstan vođa grupe).

Image

Od oružja ima sve naše oružje i neko specijalno za specijalne zadatke. Jedino nisam ubacio crnu strelu zbog loše grafike (modela i teksture). Ima pištolja, ruksaka, pušaka, meta, bombi, suzavaca, minobacača, topova... itd. Radio sam i u 3D editoru koji je dosta zahtevan, tako da ima nekih kontrukcija koje je nemoguće izvesti u 2D editoru kao što su objekti sa mrežom i džakovi sa peskom. Evo i par fotki od naoružanja:

Image

Image

Image

ImagePoslednje finalna verzija koja se više neće menjati:

POLIGON MAPA KOSOVO - TASK FORCE RADIO.zip (3.57MB)

Image

Code: Select all
http://6ysekpz2la.1fichier.com/


Image

Image

Image

Ubačen je ACE kompatibilni revive i ubačene su dve gazele helikopteri, a ubačen je i medicinski helikopter Vojske Srbije za dolazak po ranjenike i vraćanje nazad u bazu. Hvala svima koji su mi pomogli u testiranju poligona i nadam se da su uživali u tome. Hvala svima takođe na svojim predlozima i sugestijama kako bih ovaj poligon doveo do savršenstva. U ovaj poligon su utrošeni sati i sati mog slobodnog vremena kako bi intruktori imali adekvatan prostor za prijem novih članova, kao i da se u trenucima razbibrige i dokolice na njemu može vežbati sve od naoružanja što se poseduje u arsenalu Vojske Srbije (pogotovo minobacači jer smo tu slabi).Image

Image


User avatar
Petar
Urednik - Administrator
Urednik - Administrator
 
Posts: 819
Joined: September 12th, 2011, 3:19 pm
Location: Srbija


Return to ARMA3 SRBIJA KLUB - INFORMACIJE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

© ArmA2 Srbija Klub
Style by Gokinstudio | Free forum hosting by ProphpBB | Software by phpBB | Report Abuse | Privacy
cron